MUNKATÁRSAINK

Szilágyi Miklós hangszerész mester, műhelyvezető

1979 óta töretlen szenvedéllyel vagyok e gyönyörű szakma iránt, amit mind a mai napig szívvel lélekkel csinálok. Lelkesedésem mit sem változott az elmúlt több mint 30 év után, mivel számomra ez egy megunhatatlan szakma, ami mindig újdonságokat tartalmaz. Konzervatóriumi éveim után gyakorlati tanulmányaimat Bogschütz István hangszerész mester kezei alatt végezhettem, így 1982 -ben sikeres szakmunkásvizsgát tettem. Közel 10 évig dolgoztam a Kozmosz Ipari Szövetkezet Üllői úti boltjában, ahol közel 2 évig műhelyvezetői posztot töltöttem be. 1992-ben mestervizsgáztam majd a híres Kuzsel Lőrinc hangszerkészítő mester műhelyében folytattam a hangszerjavítást 4 évig. 1996-tól Pilisvörösváron folytatom saját vállalkozásomat. Az évek során összesen 6 hangszerész tanulót neveltem, akik közül 5-en ma is a szakmában dolgoznak. Tagja vagyok az országos mestervizsgabizottságnak.


Ifj. Szilágyi Miklós hangszerész, a Miki’s instruments cég vezetője és ügyintézője.

A hangszerészet iránti szeretetem már gyermekkoromban kezdődött, amikor édesapám műhelyében gyakran segédkeztem. Így a középiskolás éveim után szinte már egyértelmű volt, hogy én is ezt a mesterséget szeretném választani. 2012-ben fejeztem be a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hangszerészképző Iskola fafúvós hangszerjavító szakát. Gyakorlati éveim alatt természetesen legfőbb mesterem édesapám volt és mindezek mellett többször volt alkalmam gyakorlati tudásom továbbfejlesztésére a svédországi Uffes Blas hangszerészműhelyben. 2011-ben lehetőségem nyílt az egykori B&S gyárban látogatást tennem, ahol fa és rézfúvós hangszerek gyártásáról szereztem szakmai tapasztalatokat.


Tamaskó Gábor hangszerész tanuló, külkapcsolatok

Miután befejeztem magyarországi tanulmányaimat, elköltöztem egy évre Angliába hogy némi tapasztalatot gyüjtsek és fejlesszem angol nyelvtudásomat. Mindig is érdekelt a zene és a hangszerek, mert gyerekkorom óta játszom gitáron. Rendelkezem alapvető tudással szaxofonok és klarinétok megszólaltatásában is, de még bőven van mit tanulnom. Hangszerész tanulmányaimat 2012-ben kezdtem a LiszT Ferenc Zeneművészeti Egyetem szárnyai alatt. 2012 nyarán volt lehetőségem az Uffe’s Blos-nál dolgozni, Svédországban egy hónapra. Azért szerettem volna hangszerésszé válni, mert szeretem a zenét és minden dolgot, ami hozzá kapcsolódik. Kedvenc idézetem: „Az egyetlen igazság a zene” – Jack Kerouac

Minőségi javítási és felújítási szolgáltatást kínálunk fafúvós hangszerekre az általános karbantartástól a teljes felújításig. Ügyfeleink körébe zeneiskolák, amatőr és profi zenészek tartoznak.

Árajánlatkérés

FAFÚVÓS HANGSZEREK JAVÍTÁSA

Elérhetőség: 2085 Pilisvörösvár, Szondi utca 104.
E-mail: info@mikisinstrument.com
Telefon: +36 30 547 8556